środa, 5 sierpnia 2015

Legumina z chia z dżemem z czarnej porzeczki



Lekko zawstydzona donoszę, że w jednym z dopiero co zakręconych słoiczków z dżemem z czarnej porzeczki już widać dno… Tak to jest, gdy co rano dodaje się solidną łyżkę do porannej bezglutenowej owsianki… Jednak strzałem w dziesiątkę okazało się połączenie dwóch ostatnich przepisów, czyli leguminy z chia i dżemu z czarnej porzeczki właśnie. 
 



Dwie kopiate łyżki dżemu dokładnie wymieszałam z 400 ml dobrego mleka kokosowego i z dwiema łyżkami nasion chia. Trzeba mieszać dość długo, aby nasiona dobrze się rozprowadziły. Następnie przelałam zawiesinę do ładnych słoiczków i odstawiłam na noc do lodówki.


Rano pozostało już tylko przybrać leguminę jeżynami i pałaszować. Ot, cała łakociowa filozofia, w cudownie lawendowym kolorze. 



Ściągawka, czyli potrzebne składniki
Dwie kopiate łyżki dżemu z czarnej porzeczki, 400 ml mleka kokosowego, dwie łyżki nasion chia, kilka świeżych jeżyn lub innych owoców.  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz